رشد ۲۱ درصدی مرسولات صادره پست خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ اختلافات اعتقادی و فرهنگی بعد از ازدواج را چگونه حل کنیم؟ رشد سه‌برابری مسمومیت با قارچ وحشی؛ از خوردن قارچ در طبیعت خودداری کنید زمزمه فروش بیمارستان «مهرگان» مشهد! دود اختلاف مالکیت یک بیمارستان به چشم مردم می‌رود تجاوز ۴ مرد تبعه خارجی به یک نوجوان شانزده‌ساله در تهران ۸ گام کلیدی اقتصادی در شروع زندگی زوج‌های جوان تبِ تراپی | مشاوره رفتن بخشی از سبک زندگی است نه ظرفیتی برای پُز اجتماعی  غفلت از مشاوره آمار بالای غرق‌شدگی در استانی که دریا ندارد! | سال گذشته، خراسان‌رضوی رتبه هفتم میزان غرق‌شدگی کشور را به دست آورد آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد مواد غذایی که هرگز آنها را نباید با معده خالی بخورید با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید اگر از زندگی خسته و کلافه شده‌اید، بخوانید چرا دمای روغن زمان سرخ کردن اهمیت دارد؟ چرا باید به قول‌هایی که به فرزندتان می‌دهید عمل کنید؟ ۵ ماده غذایی که مصرف منظم آنها به افزایش هوش کمک می‌کند ویزیت‌های نجومی روانشناسان | از ۳۵۰ هزارتومان تا ۲ میلیون تومان! کلاس‌های دانشگاه‌ها تعطیل شدند (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

زنان و کودکان در برابر اچ‌آی‌وی آسیب‌پذیرتر هستند

  • کد خبر: ۱۹۸۶۷۳
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۴
زنان و کودکان در برابر اچ‌آی‌وی آسیب‌پذیرتر هستند
کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زنان و کودکان در برابر اچ‌آی‌وی آسیب‌پذیرتر هستند. خانم‌ها به دلایل متعدد راحت‌تر مبتلا می‌شوند، در نتیجه ممکن است کودکانی نیز از طریق اچ‌آی‌وی به دنیا بیایند.

به گزارش شهرآرانیوز، علی حسین‌پور امروز، ۱۵ آذرماه، در نشست خبری با موضوع اچ‌آی‌وی که در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: اچ‌آی‌وی تا ۱۰ سال بدون علامت است، بنابراین کار ما را در شناسایی و پیگیری افراد سخت می‌کند. افراد ممکن است اچ‌آی‌وی داشته باشند و در این ۱۰ سال شناسایی نشوند، بنابراین قابلیت انتقال دارند.

وی افزود: یکی از مشکلات ما این است که در اچ‌آی‌وی فرد متوجه علامت بیماری نمی‌شود و حتی ممکن است پزشک نیز متوجه نشود. یکی از مشکلات شناسایی و پیگیری بیماران این مسئله است. نکته بسیار مهم در کنترل بیماری این است که در حال حاضر درمان دارد، زمانی اچ‌آی‌وی درمان نداشت، اما اکنون درمان وجود دارد. نکته مهم‌تر این بوده که درمان آن مؤثر است و جلوی انتقال را می‌گیرد.

حسین‌پور بیان کرد: باید افراد مبتلا را پیدا کنیم، آموزش ببینند که برای تست مراجعه کنند تا شناسایی شوند و بعد وارد درمان شوند، دارو‌های بیماری نیز رایگان است. با این روند انتقال صورت نمی‌گیرد، اما دلیل عمده‌ای که این مورد اتفاق نمی‌افتد، انگ است. اگر افراد اچ‌آی‌وی مثبت دارو مصرف کنند هیج وقت به ایدز نمی‌رسند. باید انگ و برچسب را از بیماری بگیریم، همه افراد می‌توانند به بیماری مبتلا شوند.

کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: مراکز مشاوره ما تست رایگان اچ‌آی‌وی را حتی بدون نام انجام می‌دهند. کل خدمات اچ‌آی‌وی در ایران و مشهد رایگان است، البته اگر به ایدز برسد، عوارض مختلف پیدا کند و نیازمند درمان‌های مختلف باشند ممکن است سیستم دیگر نتواند جوابگو باشد.

وی خاطرنشان کرد: مجموعه این اقدامات می‌تواند سبب شود ما در آینده در مشهد اچ‌آی‌وی نداشته باشیم یا سرعت رشد بیماری کاهش پیدا کند. امسال به جای افزایش تعداد مراکز، معرفی مراکز تست را افزایش دادیم. زنان و کودکان در برابر اچ‌آی‌وی آسیب‌پذیرتر هستند. خانم‌ها به دلایل متعدد راحت‌تر مبتلا می‌شوند، در نتیجه ممکن است کودکانی نیز از طریق اچ‌آی‌وی به دنیا بیایند.

حسین‌پور اضافه کرد: وقتی فرد از کودکی مبتلا شود، احتمال اینکه به سمت ایدز برود و گسترش پیدا کند، بیشتر است. ممکن است کودکانی در جامعه باشند که ما شناسایی نکردیم. از ابتدای سال ۵، ۶ هزار تست در کمپ‌ها انجام دادیم، اما در موارد جنسی مشکل پیدا می‌کنیم؛ زیرا پراکندگی مشخص نیست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->